Menemen - Tursko jelo s jajima i povrćem

Ovim postom da se malo odmorimo od


slatkih jela i uživamo u nečemu jednostavnom a jako ukusnom. Ovo jelo često pravim svojoj porodici za doručak, nekad malo više nekad malo manje fafarona, kako kome. 😏
Mi najviše volimo varijantu bez mesa, mada po želji možete uprziti I malo sudzuke.

Potrebno za 4 osobe:

  • 1 glavica luka
  • 2-3 paprike
  • po želji fafarona 
  • 2 paradajza
  • 5 jaja 🥚
  • So, biber, peršun za dekoraciju 

Isjeći sitno luk i upržiti u tavi s malo maslinovog ulja, dodati na kocke isjecenu papriku (opcionalno i fafarone), poklopiti I pustiti da malo omekša. Paradajz isjeći na kocke i dodati skupa sa začinima, kratko upržiti i preliti lagano umućenim jajima. Kad se jaja stisnu posuti peršunom i servirati. Uz svježu pogaču I malo salate je bas odlično, isto super ide uz jednu kašiku 🥄 čvrstog jogurta. Prijatno 👌👌👌

Primjedbe