Arhiva bloga

subota, 31. siječnja 2015.

Ganache ili cokoladna krema

Ganache je prilicno univerzalna krema idealna za prave cokoljubitelje, a tako jednostavna u izradi. Pogodna je za punjenje i premazivanje torti ili kao frosting na cupcakes-ima

U osnovi ide, kada je koristi tamna cokolada za kuhanje 1:1 sa vrhnem za slag. Ako zelimo koristiti mlijecnu ili bijelu cokoladu moramo povecati kolicinu cokolade.

Osnovni recept:
200ml slatkog vrhnja
250gr cokolade za kuhanje (400gr mlijecne ili 600gr bijele cokolade)


U posudu izlomiti cokoladu sto sitnije, vrhnje prokuhati i preliti preko cokolade i mijesati dok se sva cokolada ne istopi i masa fino ujedini.
Za premazivanje torti moze se koristi mlaka krema,cim se stisne premazivanje ide teze. Za frosting na cupcakes staviti ganache u frizider i kad se fino ohladi dobro istuci mikserom (moze se dodati i slag fix radi bolje cvrstoce) i strcaljkom ukrasiti tortu ili kolac.

Prednosti ove kreme

  • jednostavna, posebno za pocetnike
  • pogodna za fondan
  • promjenjiva (mogu se dodavati arome, za.mokka kremu dodati instant kahvu u vrhnje)
  • san za sve ljubitelje cokolade
  • podnosi i toplije okruzenje
Manjkavost

  • kaloricna
  • intenzivnog okusa (ne svida se svakom)
  • lahko se razmaze na svijetlom fondanu

Za jos pitanja-pisite mi :)

Nema komentara:

Objavi komentar