Ganache je prilicno univerzalna krema idealna za prave cokoljubitelje, a tako jednostavna u izradi. Pogodna je za punjenje i premazivanje torti ili kao frosting na cupcakes-ima
U osnovi ide, kada je koristi tamna cokolada za kuhanje 1:1 sa vrhnem za slag. Ako zelimo koristiti mlijecnu ili bijelu cokoladu moramo povecati kolicinu cokolade.
Osnovni recept:
200ml slatkog vrhnja
250gr cokolade za kuhanje (400gr mlijecne ili 600gr bijele cokolade)
U posudu izlomiti cokoladu sto sitnije, vrhnje prokuhati i preliti preko cokolade i mijesati dok se sva cokolada ne istopi i masa fino ujedini.
Za premazivanje torti moze se koristi mlaka krema,cim se stisne premazivanje ide teze. Za frosting na cupcakes staviti ganache u frizider i kad se fino ohladi dobro istuci mikserom (moze se dodati i slag fix radi bolje cvrstoce) i strcaljkom ukrasiti tortu ili kolac.
Prednosti ove kreme
U osnovi ide, kada je koristi tamna cokolada za kuhanje 1:1 sa vrhnem za slag. Ako zelimo koristiti mlijecnu ili bijelu cokoladu moramo povecati kolicinu cokolade.
Osnovni recept:
200ml slatkog vrhnja
250gr cokolade za kuhanje (400gr mlijecne ili 600gr bijele cokolade)

Za premazivanje torti moze se koristi mlaka krema,cim se stisne premazivanje ide teze. Za frosting na cupcakes staviti ganache u frizider i kad se fino ohladi dobro istuci mikserom (moze se dodati i slag fix radi bolje cvrstoce) i strcaljkom ukrasiti tortu ili kolac.
Prednosti ove kreme
- jednostavna, posebno za pocetnike
- pogodna za fondan
- promjenjiva (mogu se dodavati arome, za.mokka kremu dodati instant kahvu u vrhnje)
- san za sve ljubitelje cokolade
- podnosi i toplije okruzenje
Manjkavost
- kaloricna
- intenzivnog okusa (ne svida se svakom)
- lahko se razmaze na svijetlom fondanu
Primjedbe
Objavi komentar