Arhiva bloga

nedjelja, 15. veljače 2015.

Choco-Cheesecake sa hrskavim prekrivačem i višnjama

Kremast i hrskav, sladak sa kiselim višnjama, predivna kombinacija u kojoj ćete uživati..


Tijesto:

70gr putera
65gr šećera
2 jaja
1-2 kašike mlijeka
120 gr brašna
30 gr kakaa


Fil:

1 tegla kompota od višanja
80gr šećera
2 jaja
1 kašika soka od limuna
naribana korica 1 limuna
300 ml mlijeka
1 kesa pudinga od vanilije ili 45gr gustina
500gr mladog sira
75gr ulja

Hrskavi prekrivač:

130gr brašna
1 kašika kakaa
80 gr šećera
75 gr mehkog putera

Zagrijati peć na 200C i ocijediti teglu višanja.
Od navedenih sastojaka za 1. sloj zamutiti mehko tijesto i izvaljati u četvrtasti kalup 24x24cm, 36x16cm ili okrugli 26-28cm presjeka. Tijesto je malo mecavo i ljepljivo, samo polahko i uspjet će. Po tom tijesto poredati ocijeđene višnje.
Za fil prvo dobro sa šećerom umutiti mladi sir, pomiješati mlijeko i puding (ili gustin), dodati zajedno sa ostalim sastojcima mladom siru i polagano preliti po višnjama. Staviti u peć da se peće oko 15 minuta. U to vrijeme sve sastojke za prekrivač zamijesiti ili mikserom ili rukama. Izvaditi kolač, posuti tijestom i vratitit u peć na 25-30 minuta. Ostaviti u kalupu dok se potpuno ne ohladi i posuti šećerom u prahu.. Gotovooo


Nema komentara:

Objavi komentar