Arhiva bloga

četvrtak, 26. veljače 2015.

Döner kebab

Kebab je postalo i kod nas pravo popularno jelo, nema gdje ga nema kupiti jer je, moramo priznati, pravo ukusan i možemo se tješiti da je zdravija vrsta fast fooda... u njemu ima salate, mliječnih proizvoda.. ;) A jelo je zaista i jednostavno za pripremu kući - i čak mnogo ukusniji nego onaj kupovni, jer znamo da su svi sastojci svježe pripremljeni.

Potrebno za 4 osobe:

  • 1 somun
  • oko 500gr šnicle po želji (teleća, juneća ili pileća)
  • začin za kebab (ima ga kupiti i u većim tržnim centrima ili u turskim radnjama, uskoro će biti i recept za domaći začin za kebab/ inače staviti vegete,crvene paprike,malo ljute paprike..)
  • pavlake
  • 2-3 ćehne bijelog luka
  • 1 krastavica
  • jogurta
  • kopar (može ali ne mora, može i suhi)
  • so
  • salate po želji (zelena, kupus,  paradajz, krastavice, luk itd.)

 Meso izrezati na što tanje šnicle, komadi mogu biti veći ali tanki, da se brže ispeku. Staviti u zjelu i dodati začine i ulja, sve dobro izmiješati i ostaviti da odstoji barem 2 sata, bolje preko noći.

Za preljev sitno izrendati krastavicu (bolje s korom), bijeli luk (staviti po želji manje ili više), dodati pavlake i malo jogurta ako je smjesa pregusta.

Pripremiti salatu, izrezati paradajz, krastavice i luk na tanke kriške.
 Na jakoj vatri ispeći meso s obje strane da lijepo porumeni. Somun izrezati na 4 dijela, otvoriti i unutarnju stranu staviti na meso u tavi da se ugrije i poprimi arome.










Onda tanko premazati preljevom, staviti meso i salatu po želji i još malo staviti preljevi i uživati. :)

Nema komentara:

Objavi komentar