
Potrebno za 4 osobe:
- 1 somun
- oko 500gr šnicle po želji (teleća, juneća ili pileća)
- začin za kebab (ima ga kupiti i u većim tržnim centrima ili u turskim radnjama, uskoro će biti i recept za domaći začin za kebab/ inače staviti vegete,crvene paprike,malo ljute paprike..)
- pavlake
- 2-3 ćehne bijelog luka
- 1 krastavica
- jogurta
- kopar (može ali ne mora, može i suhi)
- so
- salate po želji (zelena, kupus, paradajz, krastavice, luk itd.)
Meso izrezati na što tanje šnicle, komadi mogu biti veći ali tanki, da se brže ispeku. Staviti u zjelu i dodati začine i ulja, sve dobro izmiješati i ostaviti da odstoji barem 2 sata, bolje preko noći.
Za preljev sitno izrendati krastavicu (bolje s korom), bijeli luk (staviti po želji manje ili više), dodati pavlake i malo jogurta ako je smjesa pregusta.
Pripremiti salatu, izrezati paradajz, krastavice i luk na tanke kriške.
Na jakoj vatri ispeći meso s obje strane da lijepo porumeni. Somun izrezati na 4 dijela, otvoriti i unutarnju stranu staviti na meso u tavi da se ugrije i poprimi arome.

Onda tanko premazati preljevom, staviti meso i salatu po želji i još malo staviti preljevi i uživati. :)
Primjedbe
Objavi komentar