Arhiva bloga

subota, 20. veljače 2016.

Rolovane krofne s jabukom

Možda u ovom receptu ima malo više
posla nego kod klasičnih krofni, ali su truda vrijedne. Okoholo hrskave, mehko, prozračno tijesto i saftali jabuke. Super.

Za tijesto:

  • 375 gr brašna
  • 1 kesica germe
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 60 gr istopljenog putera
  • 150 ml mlijeka

Za punjenje: 

  • 2 jabuke
  • 1 bjelance 

Od sastojaka za tijesto zamutiti  mekše tiejsto i ostaviti da nadode. Kada nadode rukama premijesiti i ostaviti da ponovo nadode. Taj se postupak može više puta ponoviti, što se više prekuhava bolje tijesto nadode. Tijesto razviti debljine prsta, prmeazati umućenim bjelancetom, isjeći jabuke na kocke i posuti. Urolati s duže strane, isjeći na kolute debljine oko 1 cm i redati na pleh koji ste prethodno posuli malo brašnom ili premazali uljem. Ostaviti da nadode jedno pola sata, potom i vrelom ulju ispržiti dok ne porumeni s obje strane. Ostaviti na kuhinjskom ubrusu da upije viška masnoću, potom uvaljati u šećeru pomiješan sa cimetom.
Prijatno 👌👌👌




Nema komentara:

Objavi komentar