Arhiva bloga

utorak, 8. studenoga 2016.

Snickers torta za 11. godišnjicu braka 💖

Slijedi recept za jednu bombastičnu tortu,
kalorična je i ne za svaki dan, ali ako je servirate u posebnoj prilici svako ko je proba bit će oduševljen. Uz to moram reći da je ova torta bila baš lahka za praviti, s obzirom da ima opet dosta slojeva i koraka odavno mi nije torta išla ovako od ruke. Dugo sam tražila za kombinacijom za ovakvu tortu ali na kraju sam iskombinovala po svom ćejfu. A i zato jer dosta sastojaka koji bi išli u ovi tortu ne postoje kod nas, nismo mi Amerika 😁😁


Znači: kora
Za koru sam koristila tijesto svojih Nutella Cupcakes i pekla u kalupu od 26cm. 
http://dzenetinatrpeza.blogspot.ba/2015/01/nutella-cupcakes.html?m=1

Kad se ohladi biskvit presjeći ga jednom preko pola. Gonji dio okrenuti i staviti na pladanj za serviranje i staviti obruč od kalupa. 

2. sloj: Kikiriki-karamel
  • 200gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200ml vrhnja za kuhanje
  • malo soli
  • 200gr prženih slanih kikirikija
U široj šerpi na srednjoj temperaturi staviti šećer, vanilin šećer i so i pustiti da porumeni. Po mogućnosti ne miješati dok sav šećer ne porumeni. U drugoj posudi zagrijati vrhnje za kuhanje i dodati porumrnjelom šećeru, sve dobro miješati da se masa sjedini. Dodati kikiriki i preliti preko kore. Možda se čini čudnim što ide slani kikiriki ali se odlično slaže, kreme su slađe tsko da im so daje odgovarajuću ravnotežu. 

3. sloj: Kikiriki krema

  • 1 bjelance (svježe ili najbolje domaće)
  • 250gr mascarpone sira
  • 1 šlag fix ili želatin fix
  • 50gr šećera
  • 100 gr kikiriki maslaca
  • 100gr mljeveno g kikirikija
Umutiti bjelance d malo soli u čvrst snijeg. U drugoj zdjeli umutiti mascarpone sir sa šećerom dok se šećer ne istopi. Dobro umijesiti i šlag/želatin fix. Dodati kikiriki maslac i kikiriki, snijeg od bjelanaca polahko umijesiti i premazati po karamelu. Staviti drugu polovicu kore, ostaviti da se ohladi. 
Za zadnji sloj:

  • 100gr crne čokolade
  • 200ml vrhnja za šlag
Istopiti čokoladu u vrhnju na srednjoj temperaturi, tek toliko da se čokolada istopi ali ne i prokuha. Ostaviti i frižideru da se potpuno ohladi, onda istući u kremu i time premazati koru. Po želji ukrasiti kikirikijem, topljenom čokoladom ili karamelom. 





Nema komentara:

Objavi komentar