Jedna kratka ideja za doručak. Ovako iskoristim ostatke prethodnog ručka. U ovom slučaju sam imala
nekoliko komada pečenog krompira i nekoliko zalutalih, usamljenih gljiva u frižideru. Naravno može se se koristiti povrće koje želimo, ili salama, sudžuka itd. itd.
U ovom slučaju nam je ovo bila večera, gdje sam upržila nasitno izrezan mladi luk i gljive u tavi dok nije voda isparila, smanjila na srednju temperaturu, dodila na kriške izrezane krompiriće i zalila jajima umućenim sa malo mlijeka i soli. Ostavila sam dok se nije fino odozdo zapeklo. To se fino kad su dno i okolni dio omleta čvrsta a sredina još drhti pri dodiru. Lagano okrenuti na drugu starnu, ostaviti da se zapeče 2-3 minute i servirati. Gotovo jelo i prijatno :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkIBQ_gUCDuR3tTq-aT5FNkd8Z9zexn6a72qbJFf2GvaqCLGoJMro51J9IIeT_lOdSztH4DYHAQGP5rPIksmY7kXaM3UVbo1ClNvMuH-06q87tJ5POyPL4KnK3ntQUP5wReffvablouqt5/s1600/15020226.jpg)
nekoliko komada pečenog krompira i nekoliko zalutalih, usamljenih gljiva u frižideru. Naravno može se se koristiti povrće koje želimo, ili salama, sudžuka itd. itd.
U ovom slučaju nam je ovo bila večera, gdje sam upržila nasitno izrezan mladi luk i gljive u tavi dok nije voda isparila, smanjila na srednju temperaturu, dodila na kriške izrezane krompiriće i zalila jajima umućenim sa malo mlijeka i soli. Ostavila sam dok se nije fino odozdo zapeklo. To se fino kad su dno i okolni dio omleta čvrsta a sredina još drhti pri dodiru. Lagano okrenuti na drugu starnu, ostaviti da se zapeče 2-3 minute i servirati. Gotovo jelo i prijatno :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkIBQ_gUCDuR3tTq-aT5FNkd8Z9zexn6a72qbJFf2GvaqCLGoJMro51J9IIeT_lOdSztH4DYHAQGP5rPIksmY7kXaM3UVbo1ClNvMuH-06q87tJ5POyPL4KnK3ntQUP5wReffvablouqt5/s1600/15020226.jpg)
Primjedbe
Objavi komentar