Sočni i mekani, slatki s aromom cimeta, klasična poslastica u Americi. Ako ne volite cimet može i bez, ne gube na svojoj kvaliteti. Zadnji put sam u punjenje dodala na tanke kriške narezane jabuke - preukusno, a zaista se lagano prave! A kad se po kući širi miris karamela i cimeta.. mmmhhh...
Za oko 20-25 pužića:
tijesto:
- 50 gr otopljenog i ohlađenog putera
- 300 ml mlakog mlijeka
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- pola kašičice soli
Cinnamon buns - deblja verzija
- 1 kesica pudinga od vanilije
- 500 gr brašna
- 1 kesica germe
- 75 gr mehkog putera
- 100 gr smeđeg šećera
- 2 kašičice mljevenog cimeta
- po želji 100 gr sjeckanih oraha, lješnika, ili 1 jabuka isjećena na kriške, ili npr. grožđice
- 100 gr šećera u prahu
- 2-3 kašike mlijeka
Za tijesto sve sastojke fino umijesiti u glatko tijesto i ostaviti da nadođe 1 sat. Ponovo prekuhati i ostaviti da još jednom nadođe, a može se i odmah nastaviti, ali što se više puta premijesi tijesto ljepše nadođe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWlpzU6leFJ6LChOE7Ok9i9EfHIX_LrL3EQAi3Fb_GYYSDa1Joo-5jFEwYIu4Bkc2O5jiUXhGcqsTBZOQPUmrByk7W6qq-tz7RPfrHhrdZBYXQB6jGOnI05zhOx0A011lgb2b6zQRY9iv9/s1600/15030175.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHznB5lMsCie-eYFNJEEszvnOeFcpkNk7u7OX39xR-9q9Cj7bjOUfd2atREuJEQERuL2gWVwzafaKw4wXJvbJCWRX8lA8f19Xnvd50-WD80DQplG4iPXy5kmZS5xF-uatL64mlsTCK-MLF/s1600/15030176.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiShsDop6CQcWjgfOCdLBxprWuPRemgc6g7SABxuudJF682kW0hIzY6mbn-xWHFbe2GMVKqg0q_oE46AT0_2T1gmB5y7x4dGo8IpeOi5gGVXsgKuc0wRwj7bCvVaHGZEl6iXJK1_CPSuP5G/s1600/15030177.jpg)
![]() |
Primjedbe
Objavi komentar