Sočni i mekani, slatki s aromom cimeta, klasična poslastica u Americi. Ako ne volite cimet može i bez, ne gube na svojoj kvaliteti. Zadnji put sam u punjenje dodala na tanke kriške narezane jabuke - preukusno, a zaista se lagano prave! A kad se po kući širi miris karamela i cimeta.. mmmhhh...
Za oko 20-25 pužića:
tijesto:
- 50 gr otopljenog i ohlađenog putera
- 300 ml mlakog mlijeka
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- pola kašičice soli
Cinnamon buns - deblja verzija
- 1 kesica pudinga od vanilije
- 500 gr brašna
- 1 kesica germe
- 75 gr mehkog putera
- 100 gr smeđeg šećera
- 2 kašičice mljevenog cimeta
- po želji 100 gr sjeckanih oraha, lješnika, ili 1 jabuka isjećena na kriške, ili npr. grožđice
- 100 gr šećera u prahu
- 2-3 kašike mlijeka
Za tijesto sve sastojke fino umijesiti u glatko tijesto i ostaviti da nadođe 1 sat. Ponovo prekuhati i ostaviti da još jednom nadođe, a može se i odmah nastaviti, ali što se više puta premijesi tijesto ljepše nadođe.



![]() |
Primjedbe
Objavi komentar