Arhiva bloga

petak, 30. siječnja 2015.

Karamel-krema

Uprziti  200g sećera sa 6 kasika vode, ne mijesati dok ne pocne rumeniti(!),kad poprimi zlatnu boju skinuti s vatre i polahko mijesajuci sipati 220ml vrhnja (duuugackom kasikom,vrela para!!) i dodati komad maslaca, nasuti u teglu. Odlicno kao preljev za kolace, sladoled i slag.

2 komentara:

  1. Sellam.Hvala na objavljenim receptima,svi su jednostavno objasnjeni sto je posebno dobro za nas pocetnike u kuhanju: ).Zeljela bih napraviti karamel kremu ali nisam razumjela koje vrhnje za kuhanje se koristi? Hvala unaprijed

    OdgovoriIzbriši
  2. Selam. Tek sam vidjela komentar :) Ja sam koristila obicno tecno vrhnje za kuhanje -.meggle ili dukat, ono nezasladeno. Prvi put sam koristila vrhnje za slag, pa mi nije uspjela. Nadam se da sam mogla pomoci, drago mi je da vam se svidaju recepti. :)

    OdgovoriIzbriši