![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEOd9dwWqVf4W3msdfzLq3P1uTo-esM10QI2M7RzUDbZ3l2tTXToqQ9exD-b9xF2xT0GzZbR6e7Y2KNmehqWeMhuARa8QGLh8XdzaozV3OkSgozQkpAt8bEHzpE67c1nuibl19VbldZ7xR/s1600/rolke.jpg)
Nekad ni ja nisam previše raspoložena za kuharske akcije, pogotovo ako za ručak moram koristiti tavu, dvije-tri šerpe i onda nakon ručka ostanem s brdom suđa..ne ne, volim jela iz tepsije, sve se sjedini u jednu i založi :) Obzirom da moji jaaako vole pileće filete, a uz njih mora ići neki prilog, odlučila sam ih rolovati (naravno i napunjene) i sve složiti zajedno sve s krompirom i gljivama u tepsiju, naravno se tu može dodati i drugog povrća po želji.. za mene je to bio lijeni dan pa sam se ograničila na to...
Pileće filete izrezati na tanje šnicle, malo istući i posoliti, na njih staviti krišku sira i salama i lagano zarolati, po poterbi fiksirati čačkalicom. U jedan tanjir staviti malo brašna, u drugi umutiti jaje sa malo mlijeka i soli a u treći prezlu. Rolnici valjati prvo u brašno, pa jaja i na kraju u prezlu i redati u tepsiju, krompir oguliti i isjeći na tanje kriške, kako bi se krompir ispekao a rolnice ne bi prepekle (zato su bolje rolovane jer se neće tako brzo isušiti), staviti soli i vegete, ulja i gljive i sve fino poredati po tepsiji. Peći na 220stepeni dok sve fino ne porumeni. Ah, i rolnice treba blago pouljiti. Još neku laganu salatu i gotov ručak.. See you :*
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPF78tpcaeqtZ0hjD8o7zaO41tfEOPYojo-U7oY46Ud3hLia4VygSi8fVHT2C16xhv8aJTk4ysTXObB-mRLNkhdsSdKTY5NOqGp9lGrAEVJ4bBFJf6rfQxz3GvW8Lr73RUjW9J0hVDH5Ck/s1600/pocetak.jpg)
Primjedbe
Objavi komentar