Muffini s malinama

Jedan recept za brze i lagane muffine, zbog
voća tako sočni, sigurno će vam se svidjeti!

Za 12 muffina:


  • 150 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 1 veliko jaje
  • 140 gr (po mogućnosti smeđeg) šećera
  • 250 gr brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 160 gr smrznutih malina (nije potrebno odleđivati)
  • malo sjeckanih lješnjaka

 Pomiješati ulje, mlijeko i jaje, ubdrugoj većoj zdjeli prosijati brašno i pomiješati sa praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Pomiješati kratko "suhe" i "vlažne" sastojke tek toliko da se pokvase. Ne treba puno miješati, što se manje miješa bolje nadođu. Kratko kašikom umijesiti maline i podijeliti na kalupe. Po želji posuti mljevenim lješnjacima. Peći na 180° 20-25 minuta.
Prije serviranja posuti šećerom u prahu. Za malo otmjeniju verziju pomiješati malonsvejezeg sira sa šećerom u prahu i nekoliko kapi limunovog soka, umutiti posebno malo šlaga i sve promiješati i time ukrasiti muffine. Prijatno


Primjedbe