Jedan recept za brze i lagane muffine, zbog
voća tako sočni, sigurno će vam se svidjeti!
Za 12 muffina:
voća tako sočni, sigurno će vam se svidjeti!
Za 12 muffina:
- 150 ml mlijeka
- 120 ml ulja
- 1 veliko jaje
- 140 gr (po mogućnosti smeđeg) šećera
- 250 gr brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 160 gr smrznutih malina (nije potrebno odleđivati)
- malo sjeckanih lješnjaka
Pomiješati ulje, mlijeko i jaje, ubdrugoj većoj zdjeli prosijati brašno i pomiješati sa praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Pomiješati kratko "suhe" i "vlažne" sastojke tek toliko da se pokvase. Ne treba puno miješati, što se manje miješa bolje nadođu. Kratko kašikom umijesiti maline i podijeliti na kalupe. Po želji posuti mljevenim lješnjacima. Peći na 180° 20-25 minuta.
Prije serviranja posuti šećerom u prahu. Za malo otmjeniju verziju pomiješati malonsvejezeg sira sa šećerom u prahu i nekoliko kapi limunovog soka, umutiti posebno malo šlaga i sve promiješati i time ukrasiti muffine. Prijatno
Primjedbe
Objavi komentar