Ovim postom da se malo odmorimo od
slatkih jela i uživamo u nečemu jednostavnom a jako ukusnom. Ovo jelo često pravim svojoj porodici za doručak, nekad malo više nekad malo manje fafarona, kako kome. 😏
slatkih jela i uživamo u nečemu jednostavnom a jako ukusnom. Ovo jelo često pravim svojoj porodici za doručak, nekad malo više nekad malo manje fafarona, kako kome. 😏
Mi najviše volimo varijantu bez mesa, mada po želji možete uprziti I malo sudzuke.
Potrebno za 4 osobe:
- 1 glavica luka
- 2-3 paprike
- po želji fafarona
- 2 paradajza
- 5 jaja 🥚
- So, biber, peršun za dekoraciju
Isjeći sitno luk i upržiti u tavi s malo maslinovog ulja, dodati na kocke isjecenu papriku (opcionalno i fafarone), poklopiti I pustiti da malo omekša. Paradajz isjeći na kocke i dodati skupa sa začinima, kratko upržiti i preliti lagano umućenim jajima. Kad se jaja stisnu posuti peršunom i servirati. Uz svježu pogaču I malo salate je bas odlično, isto super ide uz jednu kašiku 🥄 čvrstog jogurta. Prijatno 👌👌👌
Primjedbe
Objavi komentar